Over ons ​   Tijdlijn

1975 - 1979 - Hoe het begon

Marleen en Bob (hoofdtrainers) begonnen hun ju jitsu training in 1975 bij Kuo Lung in St-Niklaas.

In 1979 werden ze lid van Ippon Zwijndrecht en werd Kabuto Hamme opgericht.


1983 - Oprichting Kabuto 
            Waasmunster

Onze club Kabuto Waasmunster werd opgestart in april 1983. Datzelfde jaar behaalden Marleen en Bob hun zwarte gordel (1ste dan).

1983 - Aparte jeugdwerking

Meteen werd ook de start gegeven aan een aparte jeugdafdeling. Voor de jeugd ontwierpen ze een jeugdvriendelijk programma, voor die tijd uniek in zijn soort! 
Dat blijkt vandaag uit het resultaat.
Niet minder dan 17 van de 29 toegekende dangraden (zwarte gordels) komen uit de jeugdafdeling... Ook onze sterkmakers in het competitiegebeuren zijn/waren jeugdleden.


Vanaf 1985

Volgen Bob en Marleen talrijke opleidingen en worden erkende federale leraars en geven opleiding aan andere leraars. Vanuit Kabuto organiseren en leiden ze cursussen, workshops, enz. Ze zijn ook actief als juryleden zowel voor dangraadverhogingen als voor wedstrijden.


1991 - 2000 Internationale
​    stages

Na enkele nationale stages waagt Kabuto zich aan het grotere werk. In april 1991 wordt de eerste internationale stage ingericht!  Na 10 jaar hebben we een glansrijke finale met maar liefst 300 deelnemers waaronder méér dan 90 zwarte gordel dragers uit binnen- en buitenland.  (Finland, Denemarken, Zweden, Nederland, Frankrijk, Duitsland...)

1991 - Escrima

In Duitsland maakten we voor het eerst kennis met Escrima.  Marleen startte een eigen afdeling op.  Momenteel is Escrima nog steeds een vast onderdeel binnen onze Shindõ stijl.

Olv Tim kwamen er later aparte afdelingen Escrima en Integrated Kun Tao Tai Chi Chuan. Ondertussen wegens gezondheidsproblematiek stopgezet.


Duo Games en Fighting

Vooral in Duo Games waren we sterk en behaalden vele jeugdleden medailles.
Met als uitschieters Sandy Van Landeghem en Stefanie Wauters die beiden als topsporters op wereldniveau medailles scoorden.

2008 - Sporta

Sinds 2008 is Kabuto aangesloten bij de omnisportfederatie Sporta en concentreren we ons enkel nog op recreatieve training.


27 jaar sportkampen

De Jeugd Ju Jitsu SportkampCel is een samenwerkingsverband tussen enkele clubs aangesloten bij de VJJF en/of Sporta vzw met als belangrijkste initiatief het organiseren van een jaarlijks interclub sportkamp en nevenactiviteiten die daarmee verband houden.Sportdienst Waasmunster

Kabuto is lid van en erkend door de sportraad en werkt mee aan vele door de sportdienst georganiseerde activiteiten zoals:

  - zomersportkamp
  - sportacademie
  - scholensportdagen
  - ravottersweek
  - enzovoort